SZINGLICITY

avagy egyedül és boldog

"Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!"

2016. május 29. 12:38 - Tünc*

avagy ősi és biztos gyógymód a fogyás elősegítésére

Reggeli kávézás közben szokásommá vált az utóbbi időben átolvasni az aznapi sajtót. Bármin megbotránkozhattam volna a híreket olvasván, legyen az politika, sport, közélet, akármi, hiszen elég zűrös időket élünk. Mégis, egyetlen cikk volt, aminek címét olvasva is lezsibbadtam, és nem tudtam nem beleolvasni.

Gyomorba adott botox injekció segítheti a fogyást

Mire a hír végére értem, már el is öntötte a fejem a vér, és mindenféle más idegölő vegyület. Bár nekem talán egyszer kétszer kellett életemben fogyókúráznom, és tisztába vagyok azzal, hogy mit jelent ez a fogalom, így azt is tudom, hogy mivel jár a fogyókúra, mind pszichésen, mint fizikálisan. Egy biztos: nem kell botox a fogyáshoz.

garfield-cartoon-cat-fat-cat-cute-lazy-sofa-eating-1280x800.jpgNem vagyok orvos, aki ki tudná analizálni, hogy ez a botoxos kezelés vajon tényleg jó-e, hatásos-e, segít-e. Nem is akarok okoskodni, hogy megkérdőjelezzem a szakemberek, tudósok legújabb fejlesztését. Nem is ez a lényeg, hiszen a fejlett technika velejárója mindig annak tökéletesítése lesz, az meg, hogy mindig lesz aki kihasználva a gazdag embereket, a zsebükbe nyúl meglehetősen mélyen, evidens. Aki gondolkodás nélkül hagyja ezt, csak mert sok pénze van, az meg is érdemli. Egyetlen problémám van csupán. Miért akarunk egyik pillanatról a másikra eredményt, egy szempillantás alatt változást, drasztikus fejlődést úgy, hogy semmit, de a világon semmit nem tettünk érte?! Azokra az emberekre gondolok, akik attól kövérek, hogy képtelenek ellenállni a kajának, a zabálásoknak, és a mozgást szinte teljesen kiiktatták az életükből. Tényleg annyira rohadt lusta és akaratgyenge lett a 21. század embere, hogy képtelen tenni önmagáért?!

Nézd meg a nagyapád vagy nagyanyád családi, megkopott, fekete-fehér fotóját. Látsz ott elhízott, kövér embert? Dehogy látsz! Annak ellenére nem, hogy állatokat tartottak, és a ma oly' divatos szóval élve biohúst meg biozöldséget ettek. A mindennapi étrendjükhöz tartozott a szalonna, kolbász, zsír, fehér kenyér, és minden, amitől ma eltiltanak, hogy még csak véletlenül se edd meg, mert ELHÍZOL! És mégsem híztak, tudod miért?! Mert nap mint nap kimentek a földekre, és felkapáltak két hektár földet! Magyarul testmozgást végeztek, mert ez volt a mindennapi munkájuk és megélhetésük. Rendben, már nem a földeken dolgozunk, hanem beülünk egy irodába, és napi 8 órán keresztül a seggünket meresztjük a kompjúter előtt. Ennek ellenére, emberek maradtunk. Vannak igényeink, elvárásaink, akaraterőnk. Olyan tulajdonságok, amik az esetleges elhízás fegyverei. Igen kérem! Ha igényes vagyok önmagammal szemben, és nem engedem, hogy fölszaladjon rám a hétvégi csülök vagy fél disznó után 3 kiló, akkor fogom magam, és elmegyek futni, vagy különböző milliónyi mozgási lehetőség közül választok, ami azt hivatott kiküszöbölni, hogy általam megevett disznóhoz hasonlítsak.

intervallumos_edzes.jpgHát mondok én neked valamit. Szánalmas és korcs gondolkodási folyamat megy végbe a Világban. Mert ha arra nevelnénk a kölykeinket, hogy gondolkodjanak, hogy a kitűzött célok kemény küzdelemmel, de megvalósíthatóak, csupán akaraterő és kitartás kérdése, akkor talán elfogadhatóbb lenne megemészteni a hat töltöttkáposzta után, hogy a hízás nem probléma, és ezer éve tudjuk rá a csodaszert! Ha általános és elfogadott lenne ez a teória, akkor nem kéne hajmeresztő cikkekkel sokkolni a világ népét, és nyugodtan lehetne a világhír az: Megvan tehát ez az ősi csodaszer a fogyásra! Mozgásnak hívják!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinglicity.blog.hu/api/trackback/id/tr308755848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása